fredag 9 mars 2012

Väderleken och livet.


Den här veckan gick ju tusan fort. Ni vet som när man börjar bli gammal och säger att: men det var ju just jul och nu är det jul igen. Typ när man kommer upp i min ålder. (Snart halvvägs till 60. AHHH!) En riktigt sån vecka har det varit. So it’s torsdag again. Och så är det snart jul. Jävla bajs. (det har snöat massa inatt, förjävligt. Det sänkte hela min dagshumör med tusen procent. Tragiskt. I want the spring. Right now, baby. /the rockstar)

Då ska jag berätta för er, mina kära barn: Vi har lärt oss massor. Det är ju det som gör livet meningsfullt. Stigi-man, stigi-boy, Stigiligi, Stigi, stiliga stig, stigarnas stig, sanningens Stig… Stig. Ja, det jag vill säga: ni får kalla honom vad ni vill, men bara bra saker. Han är världens bästa gubbe (gubbe i detta sammanhang menas Enbart och MER än positivt). Han kan ALLT! Tuttifrutti. Han lärde oss att beskära träd. Och i tisdags beskärde vi fyra äppleträd (fyra – ett träd, fyra gånger fyra = sexton = VI). Det var lite läskigt att bara hacka runt i ett träd. Och jag hör ju till den fega sorten. Jag klättrade lite upp och ned på en stege och klippte lite här och lite där och kände mig häftig. Som en man ungefär. Tror det är så det känns liksom. Nina – the man. Ja, där var vi i alla fall tills vi kände att vi kanske borde åka hem. Det var mycket häftigt. Jag kan beskära alla era äppleträd nu och era föräldrars, era grannars, era morföräldrars, mostrars, fasters, systrars,… (Nästan.)


Onsdag hände inget speciellt. Fast i och för sig: Finaste Ester ringde mig. Det var ytterst vackert att få höra din ljuvliga röst! Ni får veta att jag bara, bara bli så glad när jag hör ifrån er! Åh, tusen fina hälsningar här mitt emellan. Nu kommer det: En sann Nina-Kärlekattack här i Gräsmark just nu. Schnickischnickischnick! (just det, mitt fina Lyxhäng. Eran blogg gör mig mer än glad! Så fin toa ni har fixat! Sistahoodlyxhang.wordpress.com .smygisreklamis.)

Och så var det torsdag idag. INTERNATIONELLA KVINNODAGEN. Monsieur Sebastian föreläste oss om vår hemska skogsbruk. Blev väldigt ledsen. Det är sorgligt. Allt är kört liksom. All naturskog är typ borta. Visste ju att det är hemskt, allt det här. Men han var (är?) duktigt på att göra en ledsen. Eller alltså inte hans person, utan det han sa. Väldigt arrangerande säger man kanske på finspråket, språket jag aldrig fick lära mig. Jennie, Emilia och Louise bakade lusse-bröst igår som vi delade ut i skolan idag också. Jennie sprang helt jätte duktigt hela gårdagens kväll fram och tillbaka och skötte plåtar in och ut. Så duktig så :)

Bild tagen av Emilia. Brösten.

Vi var inne i Sunne också i tre fucking timmar (Frida, Sofia, Louise, Emilia, Jennie, Josefin, Juliana, Daniel och Simon + jag (jag hoppas att jag inte glömde någon, då ber jag ödmjukast om ursäkt)). Vi delade ut lite kakor och sjöng. Det är ju bara kvinnodagen en gång om året. Eller ja, egentligen är det väl varje dag. Men what the fuck, vi måste inte prata mer nu.

Bild tagen av Emilia. Vi sjunger i Sunne.

Bild tagen av Emilia. Text och låt.

Och så pratade jag med älskade Elin. Och då hörde jag att ni alla (hoppas jag!) var på gatan idag och igår och gjorde era vackra kvinnoröster hörda! Underbart! Jag vill förresten veta allt om pet-flaska-växthuset i fönster, har redan glömt hemsidan och allt! BERÄTTA! Allt började med lösningen på gåtan:

Vilket djur har ett rövhål mitt på ryggen?Sedan hände en liten katastrof. Vi kan inte parkera bilarna nära huset längre. För jag lever i norr numera och här rådar det snökaos. Halka. Hemskheter. Och då vill bilarna inte gå uppför backen. De bara slirar så att säga. Och när jag bar ner kassarna (jag köpte mat för massa pengar! jag är i chock. Det är hemskt. Ja, man skulle kunna återigen säga: DRAMA. Vem behöver knark när man kan hamna i trans genom höga priser? SJUKT. Perverst. Sjukligt perverst. Jag vet inte. Perverst är ett bra ord annars. Fin klang. Ligger bra på tungan.) Då gick den sönder. Påsen bara gav vika och sa ifrån. Så all mat rullade runt i vita massan av olycka. Louise och jag fick fiska upp sakerna. Det var väl ledsenheter för idag. Inte så farlig.

Annars: humöret OK. Var lite sådär tråkig idag. Kallduschen imorse får skulden. Och Snön. Jag vill ha vår. Och så tänker jag mycket på er i Malmö och på att ölhänga och sånt. Äsch päsch, jag älskar er helt enkelt. Men allt är mer än fint här. Jag älskar livet. Haha, åh herregud. Härmed är väderrapporten slutrapporterat. Vi hörs en annan dag. Det lovar jag.

Pusspuss.
/Eure nina.
Ps: Fuck, vad jag måste bli bättre på kortare inlägg. FÖRLÅT!

1 kommentar: