onsdag 9 maj 2012

Dauko’s födelsedag.


Ja, det får absolut vara dagens rubrik. Min älskade lillasyster fyller 22 hela år idag! Så ballt. Nu är hon bara ett år yngre igen. Jag har redan fått höra att ni där hemma har tagit bra hand om henne imorse. Tur det. Annars vet jag inte vad jag skulle gjort. Om det finns en man(/kvinna) inte får gilla illa så är det just min lilla syster (och alla andra..). Så GRATTIS FINASTE DAUKO! 


Hur är det annars? Jo, tack det är bra. Jag saknar hemma rätt mycket för tillfället och då blir jag lite ledsen i ögat och inte så trevlig mot de som är här. Men än har ingen klagat, så vi får hoppas att de står ut en litet tag till. Malmö-abstinens är ingen rolig sjukdom. Men om två små helger så står jag där. Och omfamnar era alla förhoppningsvis. Och så dansar och gungar vi till General KnasInkonst tillsammans. Och dricker massa öl. Det kommer bli finemang det.

Annars då? Jo vars. Livet är ju som en sten som är i rullning och väntar på att falla i en grop. Vi har hunnit med massa saker. Jag har varit med om mitt första traditionella Valborgsfirande. I Arvika. 20 kr inträde (ursäkta?), de andra kom in gratis. Och så såg jag manskör, och en Sverigeflagga, massa glada svenskar som hurrade till våren, en liten, liten brasa och fyrverkerier. Trevligt, svenskt, lagom. Coolt att ha upplevt det. Absolut. Traditioner är ju lite infekterat tycker jag. Speciellt om man har flagga och skit. Men jag ville komma in dit och så sjöng de inte nationalsången. Då hade jag inte gillat det, inte ens en gnugga. Det är ju gulligt att fira våren. Det tycker jag faktiskt. Dessutom var jag ju tvungen att se det där. Nu när jag är svensk och allt. Saknas bara midsommarfirande nu. Med små grodorna. Plus andra saker som hör till. Det där vet ni bättre än jag. Så jag sätter punkt där. Så att det inte blir fel. Liksom. Ni vet. Sedan gungade vi i en jätte stor gunga jätte länge och kollade på stjärnor och raggare och allmän fulla människor. Trevligt. Fast raggarna var lite jobbiga faktiskt. Kass musik-smak. Dagen innan var vi i Glaskogen (Glada kossor) och tältade vid världens finaste stuga. Vi gôrt när ni kommer hit!

 
AHHH!! Jag lyssnar just nu på världens bästa musik! Les ogres de Barback. Sjukt bra. Lyssna på låten: même pas mal, då lyssnar ni på samma låt som jag lyssnar på just nu och gör mig så jävla glad, och lite sentimental, just nu. Det låter som om de biter i äpple och sånt. Mycket cool. Åh, vad jag vill bo en France och ha en liten farm där och bli kär, och galen, och glad, och fransk, och…

 
Vad mer? Löss. Massa löss. Tokigheter det där. Så ska man döda de. Trycka ihjäl dem med bara händer. Jag har inte gjort det. Det känns taskigt. Men våra tomater är ledsna. Men det kommer nog fixa sig. Sedan har vi fixat växthuset också. Tror jag. ÄNTLIGEN! OCH jaaa - Inte att glömma: Vi fick besök från Skatteungsbyn-kursen. Värsta trevligt. Jakob var med, som många av er känner. Vi ska åka dit och hälsa på snart.
I helgen var Jennie, Daniel, Simon och jag i Broddetorp och hälsade på mina föräldrar och kollade runt i Falbygden. Väldigt spontant blev det. Så inga arga miner nu att jag inte hörde av mig till någon. Jag tror att mina föräldrar inte skrämde någon alltför mycket. Hoppas jag. Nej, det var sjukt trevligt faktiskt. Tack för den stunden.

Idag sågade vi upp våra plankor och reglar för vårt bygge i höst. Det var trevligt. Bära runt massa plankor och barka av och allt möjligt. Och värsta stora sågen. Den var såå stor och högljudd. Just det: största nyheten: JAG KAN LÄGGA IN SÅNA ÖRONPROPPAR I MINA ÖRON NU. Fast det gör jätte ont jätte länge efteråt. Det är ju olustigt det där. Men coolt vad man kan tvinga in i sina öron. Människan är så lustig med såna saker. Vi kommer på massa sådana konstiga saker hela tiden.
Vad mer har hänt? Det är så svårt att veta. Det händer massa och ingenting. Som i alla era liv. Det är ju det som är det lustiga. Att det typ händer en massa, fast ingenting alls. Sa jag inte det precis? Filosofiskt det hela. Nu ska jag ta avsked från er. 

Vi ses om två små veckor. Och då blir jag konferansös. Lyxigt. AABOW som vi bruka säga.

Kärlek.
/Eure nina.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar